Höstnyheter 2018 – lansering av INSCYD löp- & simtester!

Vi lanserar idag med stor glädje & entusiasm nya spännande tester för löpare, simmare och triathleter! Hur låter en heltäckande prestationsprofil inkluderande metabolisk data & rörelseekonomi i ett enda test på dryga timman gjort utanför labbet? Eller riktig kvantifierad hastighetsjämförelse av löpskor & våtdräkter? Isåfall har vi spännande saker att presentera – läs vidare!

INSCYD-test Löpning/Simning

I våra nya löp- och simtest som analyseras med uthållighetsidrotts-mjukvaran INSCYD – en stor framgångsrik nyhet på sitt område – så genomför vi protokoll med kombinerad laktatprovtagning & syreupptagningsmätning för att samla in den data som behövs för en mätsäker fullständig prestationsanalys. I resultaten så återfinns de mest relevanta & avgörande fysiologiska mätvärdena (och en hel del härledd information presenterat utifrån dem!):

  • VO2max – aerob kapacitet
  • VLamax – anaerob kapacitet
  • Rörelseekonomi – energi spenderat vid olika hastigheter
  • Anaerob tröskel (aka. AT, FTP, MLSS, OBLA)
  • Fettutnyttjandeförmåga (FatMax)
  • Kolhydratsparandeförmåga
  • Återhämtningsförmåga från laktatackumulation under träning
  • Träningszoner baserade på individuella energimetaboliska mätvärden
  • Energiåtgången vid olika träningsintensiteter detaljerat beskriven för att kunna skapa strategier för energiintag
  • ”Prestandaöversikt” och jämförelse med referensgrupp – finn dina styrkor & svagheter, upptäck vad du tjänar mest på att träna på

I tjänsterna ingår en ordentlig genomgång av dina testresultat, genererade grafer, träningszoner m.m för säkerställande av korrekt uppfattad betydelse av resultaten. Och hur man sen applicerar det i din träning & tävling på bästa sätt!

Vi märker att vi med vår approach & arbetsmetoder hittills lyckats leverera till många ett nytt insiktsfullt perspektiv på träning & tävling. Vi avmystifierar  länken mellan uppmätta fysiologiska mätvärden och sin faktiska prestation för våra klienter vilket får dem att känna att uthållighetsidrott blir mer begripligt, förutsägbart och möjligt att bemästra. En inbakad kunskapsleverans inom träningslära som konventionella testlabb har svårt att erbjuda med t.ex bara isolerade VO2max-siffror och värden på tröskel-fart/watt som underlag. Något vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda, och våra klienters positiva feedback & förhöjda träningsmotivation hjälper oss att driva ännu längre framåt!

Några exempel på mätvärden & grafer från en simtest-testrapport – metaboliska kapaciteter, belastningsegenskaper och rörelseekonomi

Utrustningstester – löpskor & våtdräkter

Hur mycket energi sparar du när du tar på dig dina lättare medeldistans-tävlingsskor jämfört med dina mer dämpade tränings- & maraton-skor? Hur mycket energi sparar du när du tar på dig en våtdräkt, eller jämfört med mellan olika våtdräkter? Lita inte bara på tillverkarens lovord, och ta hänsyn till den individuella faktorn!

Med hjälp av en ny väl erkänd & framgångsrik rörelseekonomi-beräkningsmetod baserat på laktat & VO2-data, tar vi hänsyn till både det aeroba & de anaeroba energisystemen. Vi kan därmed faktiskt konstatera rörelseekonomi vid alla intensiteter, och analysera vid just den hastighet där en viss löpare, simmare eller triathlet oftast tränar/tävlar vid. Detta är något få andra testlabb erbjuder & jobbar med idag.

Detta används idag bland annat framgångsrikt inom triathlon för att både hitta den snabbaste våtdräkten, och sen faktiskt kvantifierat förstå hur stora tidsvinster det rör sig om i tävlingssammanhang och dess betydelse.

 Exempel på en triathlets jämförelse av våtdräkter. Det är känt att prissättning på våtdräkter inte speglar dess prestanda hastighetsmässigt särskilt bra, och även att en individuell faktor finns för vilken som är den snabbaste för varje enskild triathlet

Välkomnen till Outvitro!

Vi säger då äntligen officiellt välkomna till löpare, simmare och triathleter! Kika in på vår om-tester-sida & webbshop. Boka idag & prova på! Vi firar denna milstolpe i verksamhetsutvecklingen med erbjudandet ”20% rabatt på 1 valfritt test hos oss”. Använd rabattkoden outvitroFallReleasePromo18 i kassan. Gäller för bokningar/köp t.o.m 4:e november 2018, ej kombinerbar med andra rabatter

Har du frågor/funderingar? Tveka inte att höra av dig, vi pratar gärna med dig om våra möjligheter att kunna hjälpa dig med din träning!
#HappyTesting

PS: Något för er längdskidåkare att se fram emot är att vi jobbar på att sätta upp & validera samma avancerade & givande testtjänst med INSCYD till SkiErg. Kommer till vintersäsongen – stay tuned!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *