Cykelproffslaget Team BORA-hansgrohe samarbetar 2018 med INSCYD

Vänligen acceptera marknadsförings-cookies för att titta på denna Youtube-video

INSCYD (”inside”) – det ultimata (och legala!) prestationsförbättrande programverktyget, används nu av World Tour-laget BORA-Hansgrohe och med den trefaldiga världsmästaren Peter Sagan. Och det är en jätterolig nyhet släppt under i veckan för OutVitros klienter, för vi har med största intresse använt INSCYD sedan startåret 2017 och vet nu väl tillförlitligheten och fördelen med teknologin. Både för testning av prestationsnivå, och för att ta testresultaten vidare för skapandet av skräddarsydda träningsplaneringar.

BORA kommer också använda INSCYD för testning av deras cyklister, och mäta deras utveckling under året, vilket blir underlag för träningsprogram för varje enskild åkare.

Och ja, det är exakt samma teknologi vi använder för att mäta din utveckling och följaktligen med detta underlag ge träningskonsultation av hög relevans. Ganska coolt, eller?

Sagan’s coach, Patxi Villa, gav under en intervju en bra definition vad mjukvaran är kapabel för:

”INSCYD ger dig ett en bra bild för fysiska kapaciteter i en mänsklig varelse. Det ger dig en 360° överblick över vad du (som coach) står inför om du inte känner personen. Om en ny åkare kommer till laget och du inte känner han för att han är ny och aldrig jobbat med honom tidigare, med INSCYD kan jag direkt få en väldigt precis överblick vad för typ av åkare han är.”

”Vad INSCYD gör” tillägger Villa, ”är en första väldigt god undersökning, så att vi vet vilken väg vi måste gå med varje åkare med hänsyn till vad de behöver göra. Det är det perfekta verktyget som säger dig vilken väg du måste gå, ”höger eller vänster”. Och över tid så får du en idé om hur ditt arbete faktiskt går. Om du fortsätter använda det så ser du exakt var du är och ser om åkaren går åt ”hållet” du vill”

Och till och med världsmästaren han själv tror på ”power of numbers”, även om han fortfarande föredrar att lämna analyserna till coacherna:

”Jag gillar att träna genom att följa min känsla”, säger Peter Sagan, ”men siffrorna kan hjälpa till med att förbättra prestationsnivån och ge viktig information till coacherna”

Peter Sagan, Team BORA-hansgrohe 2018-

Om du aldrig har tränat med INSCYD förut, så hamna inte bakom dina konkurrenter och börja träna på riktigt iår! För det är svårt att förbättra det du inte kan mäta.

OutVitro hjälper svenska cyklister igång – motionärer som elit – och även snart idrottare från många andra uthållighetsidrotter som löpning, simning och längdskidåkning! Lika effektivt och tillförlitligt både på plats i Borås eller på distans vart du än befinner dig. Se våra tjänster för hur det går till i praktiken.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *